fuckedupspiderman.blogg.se

Homofobi?

Kategori: Allmänt

Okej, jag vet att jag typ har snackat om det här förrut. Men jag känner att jag ska ta upp det igen då det hände en grej tillhörande till det ämnet idag. 
Jag och 2 andra personer satt i ett rum. En kille i 2 klasser under oss som vi brukar snacka med, och Alex. Alex är pansexuell, så hon frågar honom, "är du homofob?". Han svarar att han inte vet vad det betyder. Så vi förklarar för honom. Han säger nej, jag är inte homofob men... 
Kommer det ett men efter "Jag är inte... men..." Så är det bara att vara tyst.
Tillbaka till historien...
"men jag tycker att det är konstigt" Säger han. 
Jag och Alex kollar på varandra och fortsätter fråga frågor. Såklart vi vill veta vad han menar liksom. Så vi frågar honom "Är det bara konstig att man är kille och kille eller är det konstigt med båda?" Han svarar jag vet inte. Men vi fortsätter, vi ger fanimej inte upp med att få att svar då både jag och Alex är ganska bestämande när det gäller vissa saker. 
Till sist säger han att det är mindre konstigt att två tjejer är tillsammans än två killar. 
Jag stör mig på det så himla mycket. Varför kan kärlek inte bara vara kärlek? Varför kan inte bara två människor älska varandra utan att bli dömda. 
Killen som vi snackade med är 03a, jag vet inte om det påverkar, men han kanske inte har sätt kille+kille eller tjej+tjej in real life liksom. Jag har sätt tjej och tjej, och liksom jag tycker inte att det är något fel med det. Skulle jag se kille och kille skulle jag inte heller tycka att det är fel, för att kärlek är kärlek. Man ska respektera folks känslor. Jag blir inte sur på den här killen specifikt, utan mer på alla som säger så. Och nu råkade han vara offret i min lilla text. Om han skulle läsa detta eller nått så sorry men nu råkade det hända samma dag som jag inte hade något att skriva om lol.
Men bortsett från det så är den killen en sjukt skön kille och han e fett snäll. Och jag som person respekterar folks åsikter, och bara för att jag gör det så betyder det inte att jag håller med. Men nu käne jag bara att jag skulle säga ifrån. Säg inte men efter du har sagt att du inte är något eller att du är något för det blir oftast bara fel. 
Jag vet inte om det vart lite dubbel moral med att jag skrev den här texten och klagade och sen skrev att jag respekterar folk åsikter, men det gör jag. Och detta är min åsikt som folk borde respektera. 
Om någon orkar så får ni gärna kommentera grejer ni vil att jag ska säga min åsikt om, tack i förhand lol.
puss puss